Skadad kissekatt

Igår skulle jag in till stan och shoppa, men skulle upp på höloftet och hämta hö till hästarna först. Möttes av ett förfärligt massa jamande, och där satt en främmande katt och jamade ynkligt. Jag hade aldrig sett honom tidigare, och såg direkt att han var skadad. Förmodligen hade han varit i slagsmål med någon annan hankatt, för ena örat var lite sönderrivet, ena ögat var lite igenmurat och han hade (vad jag trodde var) sår på ryggen.

Jag lyckades locka in honom i en bur, och fick åka i ilfart till veterinären. Väl framme så rakade veterinären bort tussarna på ryggen, och insåg att det inte var något sår alls över ryggen, utan bara riktigt, riktigt, trasslig päls som blivit tjock och hård. Örat och ögat plåstrades ihop, och jag fick åka hem med honom igen. Nu börjar nästa steg av äventyret – vems katt är det? Ingen av grannarna visste om vems katt det var – nästan alla sa att det var en vildkatt – och ingen hade hört något annat än att han bodde under en sommarstuga på vintrarna.

Blev lite sugen på att adoptera honom. Vi får väl se hur det går med det.

Kallar honom för Findus, till Joakims stora förskräckelse. Han hade nog tänkt sig något mer majestätiskt, som Leonidas eller något liknande. =P

 

578

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>